Sunday, July 26, 2015

360 Paradigm Shift

Allahuakbar
Ma shaa Allah

Bismillahi awwaluhu wa aakhiruhu

Eidul Mubarak 1436H
Kullun Aam Wa Nahnu fil Kheyr
In shaa Allah

Tak tau kenapa
pagi ni terdetik nak belek blog yg entah wujud entah tidak ni
terlalu lama dibiarkan sepi

Terasa hampir pecah perut n segala urat saraf yg berselirat ini dek kerana menahan kelucuan yg maksima
Meratah kembali isi penulisan n sesi luahan yg terlalulah jauh dari norma kematangan-ku skrg
wahahaha

Terus rasa ini mencari punat tong sampah untuk melupuskan blog ini
Tp tak berjaya
masih kurang ilmu rupanya...
Akan diusahakan lagi selepas ini 
Tapi sebelum  dilupuskan
Mohla kita hapuskan segala inti -kejahilan- yang berleluasa suatu ketika dahulu..

Hahaha
Baca profile pon mmg dh teramat berbeza
Paradigm Shift sesangat
hehehe

Al-maklomlah
dah hampir 2 tahun tnggal dapur BW ni tnpa titipan..
tup tup skrg dimensi khidupan sudah jauh berbeda
n alhamdulillah satu manifestasi kesyukuran yg tidak dapat dilunaskan melalui bait kata
keindahan yg Allah pinjamkan buat sementara ini
Moga memberi ruang untuk menjana bekalan yg lumayan.
untuk dibawa bertemu Dia

Terima Kasih Allah
Terima Kasih Uswah Hasanah
Terima Kasih Ayah Bonda n Mertua
Terima Kasih Cinta
Terima Kasih Buah Cinta kami
Terima Kasih Keluarga terhebat anugerah Allah
Terima Kasih Sahabat
Terima Kasih semua


Ampun maaf segala silap n khilaf
moga ada ruang untuk kite bertemu lg

Doakan taklif yg Allah titip ini
Berjaya untuk dijunjung n dilunaskan sebaiknya

Ibu sayang Qaaeed n Walid 
lillahi ta'ala

Semoga kita semua sentiasa dlam lindungan Allah Khoirol Haafidzin












ilal liqa'
-ibu Qaaeed

Tuesday, May 7, 2013

::Mei '13::

Assalam..
Dearie BW ...
ini merupakan entri pertama yang dapat bersiaran secara langsung dari opis baruku..haha...konon broadcast..hehe
ini adalah entri pertama di bulan Mei ini (tu pun mujur kebetulan sempat buat entri bulan neh..haha)
ini juga merupakan entri pertamaku selepas PRU '13 melabuhkan tirainya (1st time jadik voter...masha Allah...'zuuq' dia mmg ketara ...sgt berbeza,...radikal habess..haha...dan hasilnya,,..hanya Allah yang sebaik-baik perencana...ada sebab dan hikmah yang tersisip di sebalik sesuatu...fastaqim kama umirta..)
dan...ini mungkin bakal menjadi entri terakhir untuk sem ni (memandangkan final exam bakal menjengah tiba tidak lama lagi...whoaahhhhh....x readyyyy lgggggggiiii)

Rasa.
Tidak begitu jelas.
Tapi..masih mampu untuk ditafsirkan.
Masih mampu untuk diterjemah.
Dan, kerana rasa itu..kekuatan mulai berkubu.
Tidak, sudah berkubu lama.
Tapi keteguhan itu makin bertambah.
Terima Kasih Yaa Rabb atas pinjaman 'rasa' itu.
Dan terima kasih Yaa Rahiim...atas bantuanMu yang cukup besar.
Membawa pergi semua rasa yang tidak perlu.
Sungguh, aku selesa di daerah ini.
Namun, kekadang, keamananku ini seakan berkocak.
Ditampar lembut oleh lambaian-lambaian angin lalu.
Aku masih di sini.
Masih menahan kata.
Masih menyusun bicara.
Biar nanti suatu masa.
Bila waktu itu tiba.
Aku mampu menyambut mereka.
Dengan butiran mutiara.
Yang mampu 'mengenyang'kan mereka.
Tanpa menjemput sebarang mehnah lain.
Yaa Rabb..kuatkanlah aku..
Bantulah aku untuk terus berdiri tegak!
Terima kasih buat semua.
Semua yang terus menyokong.
Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.
Sayang.Sayang.Sayang.


Doakan aku untuk final yang mendatang..hohoho
#Final..please be nice to me#

Barakallahulakum..buat semua besties yg bakal menginjak ke fasa baru..fasa penyempurnaan iman...
Moga segala urusan kalian dipermudahkan Allah...
Selamat berchinta hingga syurga
Mohon maaf andai tidak dapat memenuhi semua undangan (finallll tuuuu) huhu...doa dipanjat mengiringi langkah kalian.. In Sha Allah

Hari dihitung
Tak sabar menunggu Jun
Jun bakal datang bersama buah buah hatiku yang terchinta
Yaa Muhaimin..peliharakanlah mereka...semoga mereka selamat ke pangkuan kami

Terlalu banyak rencana perlu diatur..
semoga semuanya di dalam rahmat dan redha Allah
RestuMu ku damba, Yaa Ni'mal Wakeel

-Allahummajurni fii musiibati...wakhluf li khoiron minha-

Until we will meet again.
Time for lunch..
sejuk ehh opis nehh
haha
paratha & sambal bilis sedia menanti (mode: rajin masak pg2 td..haha)

okehhh...salam 'alaykkkk 

::sumber asli segala kekuatan selepas DIA::

Saturday, April 13, 2013

::macho,,.plus rapuh...ohhh::

Assalam dearie BW....hmmm...it's already middle of April...n everything seems to flow in their own way...wallahu musta'an....thanks Allah for your Mercy and Kindness....i really owed u too much.....may i have the great opportunity to serve u well yaa rabb.....

macho plus rapuh..ohhh..tersangatla splitidentity...haha...but...that is me....
how i' trying n pretending to be macho....n with no brrier n segan silu...enche RAPUH pasti dtg brtandangggg....oh allah..btapa lemahnya hmbaMu iniiiii.....

kdg2 dtg jgak terpikir...betul ke skrg aku dh menjengah middle 2nd series?? ohhh...dh nk msuk 25...tp prangai tak mcm org ckup umurrr ponmm..haishh..,ini adalah wabak menular yang perlu dirawat segeraaa....huhu

bayangkan..dh lame tak naik bas...ni 1st time naik bas ntok 2013 nehhh...mak n abah dtg hntr naik bas pon jd sbak time mula2 masuk dlm perut Sani Express nehhh..oh...cengengnyaaaa....tmbah2 dgn prasaan mls nk blik kl tu di tahap petala ke8...lagikla haruuuuu...huhu..how i wish to be in trg 4 gud....daruliman...please..let me be anak jatimu yg bermanfaat..hehe
terukla skrgg...fragile hbess..,,huhu..noni..please b strong n strongerrrrr

huhu...yaa rabb..mudahkanlah segala urusanku..rezekikanlah aku peluang utk berbakti kpd kdua2 permata hatiku ini....

semoga allah sntiasa mlimpahi rahmat dan mlindungi wajah2 kesayangan hamba...

strong strong strong....goals perlu dikejar...ijtahid wala taksal..
moga allah sentiasa meredhai kita semua...inshaAllah...

ok.,nk nikmati pluang jd sleeping beauty dlm bass..hehe
anyhow..bas sani sgt hbat kot skrg..siap ade plug dkt seat..haha..jakun aku bru je tau,,.keke,,org tua betol...
len kali nk sani lg laa...haha..promot habess...
ok..mak abah...i love u so much..super siblings n superkidsss..mssing u dmnlyy
thankss su n angah

till we meet again..
bihifdzillah
lets by gone be the by gone.
assalam

Sunday, March 17, 2013

::Dimensi 2013::

Assalam 'alayk...
Dearie bawangungu

Sedar tak sedar...rupanya inilah titipan pertama di halaman bebawang ini di tahun baru 2013...haha
tahun baru sudahpun menginjak ke bulan ketiga...
betapa tewasnya aku dalam mengendalikan masa..sehingga langsung tidak sempat melunaskan hak si bawangungu...maafkan beta wahai si chomel... :)

Dan sebenarnya...terlalu banyak dimensi yang berlaku dalam tahun baru ini...segalanya seakan mimpi..terlalu pantas...tapi memberikan pengajaran dan 'ibrah yang bukan sedikit...
terima kasih Allah atas segala ketentuan dan rencanaMu..
Sesungguhnya hanya Engkaulah sebaik-baik perancang...


Moga ada sinar yang bakal menyinari
Moga ada pelangi yang bakal singgah
Mogal ada hujan setelah sekian lama kemarau
Moga ada lapang setelah sempit
Moga ada harapan setelah kehampaan
Moga ada bahagia yang mampir walau bukan di dunia ini...

Yaa Rabb...jadikanlah kami hambaMu yang sentiasa memiliki ihsan yang tak pernah berkurang
Limpahilah kami rahmat dan kasih sayangMu sepanjang usia kami
Semoga kami tidak -lemas- dalam gelora dan arus kehidupan ini..

Ya ..sungguh ..lorong itu telah terbentang di hadapan kita
Namun tidak semudah itu untuk kita maju mencapai destinasi yang diimpikan
Perlu ada gigih yang bukan sedikit....tabah yang tidak mampu digoyahkan.....
Redha, sabar dan syukur...kunci untuk terus utuh menjadi pengemudi jalanan menujuNya..

Semoga ada bahagian terbaik yang menanti kita di hujung jalan...
Segalanya hanya dengan izinMu Yang Maha Pemberi Rahmat..

Terima Kasih Yaa Rabbul 'Izzati untuk peluang dan kesempatan yang sungguh berharga ini..
Peluang untuk terus mengislah diri menjadi seseorang yang lebih mampu menyalurkan manfaat kepada yang lain...
Semoga aku sentiasa di dalam bimbingan dan tuntutanMu...

Until we will meet again ;)

Thursday, December 27, 2012

::Khatimah Cinta '12::

Bismillah
Syukran Lillah
Wal Hamdan Lillah

::Salah di mata dek kerana keengganan melihat....silap di tafsiran dek kerana keengganan menafsir:: ~Yaa Rabb..kurniakan kami 'Ainul Baseerah milikmu...moga-moga langkah kami tidak tersasar dari landasanMu Yaa Rasyid....
~Barangsiapa Allah inginkan kebaikan kepadanya, maka Allah akan mengujinya~
-HR Bukhari- Fasobron jamiil..

Maafkan untuk segala yang terlebih terkurang
Maafkan untuk hak -hak yang belum sempat tertunai
Maafkan untuk lisan yang melebihi batas
Maafkan untuk perbuatan yang melampaui kesantunan
Maafkan untuk segala-galanya


Selamat tinggal 2012
Selamat menjelma 2013
Semoga episod baru yang bakal diselak ini membawaku ke sebuah destinasi baru yang lebih aman, tenang dan damai
Bebas,Tenang & Bahagia...moga Allah mengurniakan BTB ini kepadaku...

Maafkan noni
Maafkan saya
Maafkan aku
Maafkan Miss
Maafkan ustazah
Maafkan che noni
Maafkan shazni

Sungguh..noni sayang kalian kerana Allah
Maafkan jika kehadiran noni dalam lembaran hidup kalian mungkin meninggalkan rasa yang tidak selesa, tercalar di mana-mana atau beban yang tidak disedari..
Tidak pernah terdetik niat untuk melukakan mana-mana di antara kalian..
Segala yang datang itu tidak disengajakan, dek kerana kelemahan seorang aku...

Segala jasa baik kalian hanya Allah dapat membalasnya
Moga Allah mengampunkan noni dan kita semua...

Moga ada pertemuan lain di antara kita
sayang sayang sayang
Wassalam...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-thanks Mak abah, siblings..family...best buddies for always being there for me..-
doakan noni terus ampuh n kuat untuk menongkah hari-hari mendatang......

Saturday, December 15, 2012

::Turning 24 :

Assalam ..
Dearie beloved Bawangungu....
I'm writing here today as a 24th years old woman ...WOMAN? oh nooooooooooo,,..i dun think i'm fully prepared to be a WOMAN..haha...even term ini membawa konotasi yg serupa..tp i might  prefer to use term HAWA...hehe..for me HAWA is superb term to represent the great  & balance personality of a mar'ah :)




Thanks Allah for this age
Thanks Allah for this journey
Thanks Allah for letting me to explore this world for some more times
Thanks Allah for your love..your mercy
Thanks Allah for granting me such superb family....siblingss...relatives...soulmatess & buddiess..instructors..studentss..and evey single adorable buddies around me...
and not to forget...Thanks Allah for sending me -them- ...Hamdan lillah...
May everyone of us will always have a great level of iman, sound health, prosper & wisdom, bounded by His continous blessing & barakah.....



::131212::
Terima kasih yang tidak terhingga atas segala ucapan, doa & ingatan kalian..
semoga Allah memelihara kasih sayang kita
dan semoga kita sentiasa kekal cinta-mencintai menuju cinta-Nya yang abadi










Dan...moga Allah permudahkan segala urusan kita....Allahumma ameen..

oh yaa...Happy aging to kakak tersayang..che mun in da sky..hehe
moga Allah akan memperluaskan rezekimu..dunia & akhirat

kita kembar lain taun la kak...hehe.. 



Di pertambahan usia ini, seakan bimbang bila memikirkan apakah ada sumbangan aku terhadap agama, bangsa dan negara? Ya Mu'izz, Kau hamparkanlah peluang bagiku untuk terus menjadi yang TERBAIK..untuk memberi yang TERBAIK...Allahumma ameen...

*******************************************************************

Dalam kegirangan Disember ini juga, terselit sebuah siri kedukaan yang berpanjangan sebenarnya
epilog syahdu yang sentiasa melemahkan seorang aku
sketsa hidup yang cukup membekalkan aku sejenis -paranoid-
paranoid untuk -KEHILANGAN-



oh..siapa yang tahan untuk menyekat airmata dari mengalir
siapa yang mampu untuk melepaskan orang tersayang untuk menjauh dari kita
siapa yang boleh menyekat mereka dari pergi dari episod hidup kita...

Siapalah kita ini untuk memastikan semua yang ada pada hari ini untuk terus dimiliki pada esok hari
Kita tak punya apa-apa yang mutlak selain DIA
Semua yang kita ada ini hanyalah pinjaman semata
Di atas kontrak kehambaan..
Mungkin ade hikmah yang bukan sedikit di sebalik rencana ini...
Hanya Dia yang tahu

Apa pun yang kita rasa..di mana pun kita bertapak...ianya tetap akan berlaku..
bukan sekali dua..tapi ianya ibarat satu kemestian yang bakal bertamu...
Cumanya..samada siapa dan bila...
Kalau bulan berpasangan dengan bintang..
Siang bersama malam..
Utara bersama Selatan
Sudu dan garfu..
begitulah juga..

adanya pertemuan...maka akan adalah PERPISAHAN..
scene yang tragis ini tidak pernah sepi dr hidup kita..
yang penting samada kita bersedia atau tidak...
kerana..PERPISAHAN yang abadi tetap juga akan menjemput kita ...

Oh..betapa -fragile-nya aku untuk menerima hakikat kehidupan ini
membayangkan hari hari tanpa mereka di sisi begitu membuatkan aku terpukul...
terpukul dengan sebuah rasa..
oh Yaa Rabb..kuatkanlah aku..
berikanlah aku semangat yang tak putus untuk terus utuh untuk hari-hari mendatang
sungguh aku menyayangi mereka keranaMu

Kurniakanlah mereka ini landasan hidup bersama kemudahan, ketenangan, kejayaan dunia dan akhirat
Peliharalah kasih sayang antara kami sehingga ke syurga...
Semoga doa-doa kami akan terus mengikat cinta kami
Temukanlah kami dalam sebuah pertemuan yang damai..
InshaAllah..moga segalanya aman aman semua...

Until we'll meet again dearie..

Enti Fatimah...
All da best in ur future undertakings...
Gonna miss u n ur JNN..huhu
takde geng dh nk gi Perodua Lukut...nk gi jogging kt Tg biru...lunch for two...ajak tdo rmah weekend..teman ke sana-sini...oh..definitely gonna miss u damnly..
love u dear
selamat menjadi ustazah cemerlang..





To my beloved Sofie..
I'm so happy for u..
But, Halimah's seemingly nothing without u there dearie..
sapela nk jdik PA aku lagik? sobbss..
nk ajak sape la teman gi pasar malam..makan kt Marina..
nk tumpang bilik tdo n squatting..
oh...seakan gelap dunia tanpamu lalink..
aku doakan yang terbaik untukmu..
moga ada pertemuan lagi antara kita selepas ini..
moga SABAH-KL tidak terhalang dek kerana jarak..
kerana kita tetap dekat di hati
keep in touch babe :)

kakmun sayang....
semoga kita tetap akan terus berkasih syg..
i love damnly kakak
gonna miss ur cook
kak mun mmg da best chef ever!
Superb..
selamat maju jaya kak

+dalam kenangan bersama yaya+



_________nak ikutkan rasa sedih..mmg takkan habis...jadinya..Jom SUPERHAWA noni..be cool..be strong..be macho__________________________________
titipkan doa mengiringi langkah mereka
semoga kita semua dalam rahmat dan kasih sayang Dia

++++++gonna lose my dearie housemate..kakak...soulmate soon+++++
oh...it's so terrible to accept...
love u kakak...



eh..lupe..thanks mak ayah kakngah & yati..
hehe...dh mcm family sendiri dh rase...haha
seronok having all of u around ...one happy family at home
haha..walaupun jiran sebelah -kurang-peri-kemanusiaan-..keke..kene report rukun tetangga neh..keke
love love love..


~~lumrah dunia..ada yang meninggalkan...dan ada yang bakal ditinggalkan~~

**************************************************************************
okeh..xnk syahdu sadis dah..apa pun yang terjadi..berjalanlah tanpa henti...









------------------------------------------------------------------------------------------------

mood exam perlu segera dicari
2 papers perlu dihadap sem ini
buddiies..do pray for me..




sorry untuk segala hak yang tidak tertunai
sorry atas ketidakmampuan untuk menyumbang lebih daripada kemampuan..
sorry untuk tidak menerima sesuatu yang melebihi hak
sorry atas segala kekurangan
sorry sorry sorry

until we'll meet again in next entry
salam sayang penuh kesyahduan
-TSTM-


***mabrouk to becoming brides...fariha n kaksu..
semoga semuanya dalam himpunan kebaikan di sisi Allah..
bahagia dunia akhirat
selamat berchinta menuju syurga..


-moga Allah memberikan keteguhan untuk menempuh baki-baki langkahku yang bersisa...moga ada keyakinan untuk melangkah ke fasa baru...moga yang setia di sisi akan terus utuh melayangkan doa, semangat & kekuatan-
Thanks yaa Rabb..

Sunday, November 18, 2012

::Simfoni Rindu::

Dearie bawangungu..
Assalam 'alayk..........

Heee.....as usual...weekend blast coming again..haha.. (bukan senang nk ber-hujung minggu- dengan aman, damai dan sejahtera di teratak kesayangan)..thanks Allah for granting me this little space for my soul to breath on :) baru je dapat rehat sabtu n ahad ni..cuti slase kames terpaksa dikorbankan demi sebuah komitmen... moga untuk segala yang telah dilakukan, akan terus ada nilai yang baik di sisi Dia :) hanya Dia sebaik-baik Penilai & Auditor ....

Berhujung minggu di rumah rupanya nikmat yang teramat ...pergh...masyhuk habess kott...cuma yang kurang nikmatnya adalah di mana kita terpaksa mengharungi detik-detik berharga ini(pergh...macam moment dapat award je kan :p) lone ranger..yakni berseorangan tanpa ada housemate di rumah....ohhh...it's drove me to crazyy...ngeee~ feeling nk lebeh je kannn..keke..

Ohh..itu antara kekurangannya....tp credits-nya banyak jugakkk..antaranya...boleh me-rajin-kan diri untuk masak & sediakan makanan tanpa perlu keluar mencari ready-made...haha (tu sebenarnya alternatif untuk cure ke-malas-an keluar rumah)...ye la..duk sorang2...kunci rumah & gate rapat-rapat...sah-sah malas nk keluar dah lepas tu....jemur kain pun berchinta malasnye...sobsss....kalau 3 hari...mau 3 hari berkurung macam kene penjara...haha...tapi syok jugak kot....rase macam anak dara yang 'juruh'..hehe...xyah buang mase kat luar...maximize mase di baiti jannati...ngeee~~ ...ye la..hari2 dah buang masa kt tgh jalan..hiway bagai...tu tak masuk jumpe mr.AES lagik...haishh...tu pon satu..asal aku slow je...dia still nk capture..ade je kelip-kelip tu..x paham aeh...keke.....

::ini lauk untuk sepanjang hari sabtu..haha::

+dinner hari ahad....lunch makan kenduri je..haha++

Ada masa nak setelkan esemen...yeahhhh..... opsss....tp siap ke masalahnye? keke...ni seme kes MANN la neh...ade ke TV3 ulang tayang crite berantu tuh..haishhh...jawabnya...melayan rasa habess la smalam..keke...esemen ke mana...air mata yg dtg...haha... tp seriyess...crite tu sepuluh kali tengok pon tangkap sadis lagik...haishh..dengan mr.aamir yang hensem & mrs. manisha yg jelita tu...mau tak feeling...tp...story ni mmg bawak mesej yang sangat2 meaningful....hanya cinta yang menyatukan manusia....cinta yang memberikan rasa kepada sebuah kehidupan...dan kalau kita refleks balik dari sisi yang positif, mmg CINTA itulah yang menjadi kunci kebahagiaan yang hakiki... CINTA DIA....bila hidupnya CINTA itu..makanya...akan bertunaslah cabang-cabang cinta yang lain...menuju suatu landasan yang pasti..menuju daerah abadi...  -oh..minggu ini asyik berdiskusi pasal cinta...2 slot bual bicara yang dipenuhi baru-baru ni pon turut melantunkan bahasa-bahasa cinta- selamat bercinta menuju ALLAH...


Dan kelapangan yang ada ini betul-betul menjemput semilir angin rindu untuk mengimbau segala nostalgia yang pernah terukir...melakarkan episod hidup yang membawa 1001 satu erti..
ohh yaa...before terlupa ..HAPPY 2nd anniversary ALHIJRAH :) Segalanya bermula di sini..
ye...mmg tepat dengan tagline tersebut...sbb.. di situla bermulanya sebuah langkah :)
SOLEHAH '11...i do missing everyone of u & the most precious times that we've shared together...jatuh bangun kita...suka duka kita...dan segala-galanya yang telah mendewasakan kita... thanks Allah for this chance..thanks AH...thankss SOLEHAH... moga langkah kita akan tetap utuh dalam mengejar erti SOLEHAH di dunia dan akhirat... allahumma ameen :)

melepaskan rindu yang berbuku...oh...cepatnya masa berlalu...hampir setahun kita mengorak langkah...segalanya nyata berbeza...selamat menjadi isteri Solehah buat teman seperjuangan yang amat dicintai...Solehah Maryam..selamat berchinta menuju syurga sayang...dan semoga dirimu akan terus menjadi srikandi Islam yang kental ... :)

video



Ohh....memori yang tercipta itu tidak munguin akan pernah lupus dari lipatan sejarah sebuah kehidupan...hari hari yang telah berlalu itu sungguh indah dan tidak mampu untuk dilupakan...Terima kasih Yaa Rabb untuk nikmat kehidupan ini...Moga kami sentiasa dalam golongan mereka yang bersyukur...


Barakallahu lakuma...wa jama'a bainakuma fil khayr...
Tahniah kakak sara dan enche suami...moga sentiasa dipermudahkan Allah dalam melayari bahtera kehidupan menuju cinta Allah....Happy for u kakak :) chantek sgtttt ...subhanallah...

::ofismates::

::simple tapi awesome::

::tahniah kak sara::

::teman se-pergi-an..haha..thanks kakfaz &kaksal :) ::



Okeh...thats the end for this entry,,,,Until we'll meet again dearie..
Thanks Allah atas segala nikmat yang tidak terhingga
Mohon sedikit lagi kekuatan untuk mengharungi segala yang mendatang..
Ya Qawiyy Yaa Adhzim...
La Hawla Wala Quwwata illa Billah


Sayang kalian
Thanks Pelengkap Diri





::noni@yzamia::

::noni@yzamia::

::HEARTHROBS::

::FAMILY IS MY GREATEST KINGDOM & ALWAYS BE MY FIRST::
::ALLAH BLESS ME WITH SO MANY SINCERE- GREAT-WONDERFUL-AWESOME-FRIENDS & BUDDIES:: HAMDAN LILLAH :D