Thursday, December 27, 2012

::Khatimah Cinta '12::

Bismillah
Syukran Lillah
Wal Hamdan Lillah

::Salah di mata dek kerana keengganan melihat....silap di tafsiran dek kerana keengganan menafsir:: ~Yaa Rabb..kurniakan kami 'Ainul Baseerah milikmu...moga-moga langkah kami tidak tersasar dari landasanMu Yaa Rasyid....
~Barangsiapa Allah inginkan kebaikan kepadanya, maka Allah akan mengujinya~
-HR Bukhari- Fasobron jamiil..

Maafkan untuk segala yang terlebih terkurang
Maafkan untuk hak -hak yang belum sempat tertunai
Maafkan untuk lisan yang melebihi batas
Maafkan untuk perbuatan yang melampaui kesantunan
Maafkan untuk segala-galanya


Selamat tinggal 2012
Selamat menjelma 2013
Semoga episod baru yang bakal diselak ini membawaku ke sebuah destinasi baru yang lebih aman, tenang dan damai
Bebas,Tenang & Bahagia...moga Allah mengurniakan BTB ini kepadaku...

Maafkan noni
Maafkan saya
Maafkan aku
Maafkan Miss
Maafkan ustazah
Maafkan che noni
Maafkan shazni

Sungguh..noni sayang kalian kerana Allah
Maafkan jika kehadiran noni dalam lembaran hidup kalian mungkin meninggalkan rasa yang tidak selesa, tercalar di mana-mana atau beban yang tidak disedari..
Tidak pernah terdetik niat untuk melukakan mana-mana di antara kalian..
Segala yang datang itu tidak disengajakan, dek kerana kelemahan seorang aku...

Segala jasa baik kalian hanya Allah dapat membalasnya
Moga Allah mengampunkan noni dan kita semua...

Moga ada pertemuan lain di antara kita
sayang sayang sayang
Wassalam...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-thanks Mak abah, siblings..family...best buddies for always being there for me..-
doakan noni terus ampuh n kuat untuk menongkah hari-hari mendatang......

Saturday, December 15, 2012

::Turning 24 :

Assalam ..
Dearie beloved Bawangungu....
I'm writing here today as a 24th years old woman ...WOMAN? oh nooooooooooo,,..i dun think i'm fully prepared to be a WOMAN..haha...even term ini membawa konotasi yg serupa..tp i might  prefer to use term HAWA...hehe..for me HAWA is superb term to represent the great  & balance personality of a mar'ah :)




Thanks Allah for this age
Thanks Allah for this journey
Thanks Allah for letting me to explore this world for some more times
Thanks Allah for your love..your mercy
Thanks Allah for granting me such superb family....siblingss...relatives...soulmatess & buddiess..instructors..studentss..and evey single adorable buddies around me...
and not to forget...Thanks Allah for sending me -them- ...Hamdan lillah...
May everyone of us will always have a great level of iman, sound health, prosper & wisdom, bounded by His continous blessing & barakah.....



::131212::
Terima kasih yang tidak terhingga atas segala ucapan, doa & ingatan kalian..
semoga Allah memelihara kasih sayang kita
dan semoga kita sentiasa kekal cinta-mencintai menuju cinta-Nya yang abadi










Dan...moga Allah permudahkan segala urusan kita....Allahumma ameen..

oh yaa...Happy aging to kakak tersayang..che mun in da sky..hehe
moga Allah akan memperluaskan rezekimu..dunia & akhirat

kita kembar lain taun la kak...hehe.. 



Di pertambahan usia ini, seakan bimbang bila memikirkan apakah ada sumbangan aku terhadap agama, bangsa dan negara? Ya Mu'izz, Kau hamparkanlah peluang bagiku untuk terus menjadi yang TERBAIK..untuk memberi yang TERBAIK...Allahumma ameen...

*******************************************************************

Dalam kegirangan Disember ini juga, terselit sebuah siri kedukaan yang berpanjangan sebenarnya
epilog syahdu yang sentiasa melemahkan seorang aku
sketsa hidup yang cukup membekalkan aku sejenis -paranoid-
paranoid untuk -KEHILANGAN-



oh..siapa yang tahan untuk menyekat airmata dari mengalir
siapa yang mampu untuk melepaskan orang tersayang untuk menjauh dari kita
siapa yang boleh menyekat mereka dari pergi dari episod hidup kita...

Siapalah kita ini untuk memastikan semua yang ada pada hari ini untuk terus dimiliki pada esok hari
Kita tak punya apa-apa yang mutlak selain DIA
Semua yang kita ada ini hanyalah pinjaman semata
Di atas kontrak kehambaan..
Mungkin ade hikmah yang bukan sedikit di sebalik rencana ini...
Hanya Dia yang tahu

Apa pun yang kita rasa..di mana pun kita bertapak...ianya tetap akan berlaku..
bukan sekali dua..tapi ianya ibarat satu kemestian yang bakal bertamu...
Cumanya..samada siapa dan bila...
Kalau bulan berpasangan dengan bintang..
Siang bersama malam..
Utara bersama Selatan
Sudu dan garfu..
begitulah juga..

adanya pertemuan...maka akan adalah PERPISAHAN..
scene yang tragis ini tidak pernah sepi dr hidup kita..
yang penting samada kita bersedia atau tidak...
kerana..PERPISAHAN yang abadi tetap juga akan menjemput kita ...

Oh..betapa -fragile-nya aku untuk menerima hakikat kehidupan ini
membayangkan hari hari tanpa mereka di sisi begitu membuatkan aku terpukul...
terpukul dengan sebuah rasa..
oh Yaa Rabb..kuatkanlah aku..
berikanlah aku semangat yang tak putus untuk terus utuh untuk hari-hari mendatang
sungguh aku menyayangi mereka keranaMu

Kurniakanlah mereka ini landasan hidup bersama kemudahan, ketenangan, kejayaan dunia dan akhirat
Peliharalah kasih sayang antara kami sehingga ke syurga...
Semoga doa-doa kami akan terus mengikat cinta kami
Temukanlah kami dalam sebuah pertemuan yang damai..
InshaAllah..moga segalanya aman aman semua...

Until we'll meet again dearie..

Enti Fatimah...
All da best in ur future undertakings...
Gonna miss u n ur JNN..huhu
takde geng dh nk gi Perodua Lukut...nk gi jogging kt Tg biru...lunch for two...ajak tdo rmah weekend..teman ke sana-sini...oh..definitely gonna miss u damnly..
love u dear
selamat menjadi ustazah cemerlang..





To my beloved Sofie..
I'm so happy for u..
But, Halimah's seemingly nothing without u there dearie..
sapela nk jdik PA aku lagik? sobbss..
nk ajak sape la teman gi pasar malam..makan kt Marina..
nk tumpang bilik tdo n squatting..
oh...seakan gelap dunia tanpamu lalink..
aku doakan yang terbaik untukmu..
moga ada pertemuan lagi antara kita selepas ini..
moga SABAH-KL tidak terhalang dek kerana jarak..
kerana kita tetap dekat di hati
keep in touch babe :)

kakmun sayang....
semoga kita tetap akan terus berkasih syg..
i love damnly kakak
gonna miss ur cook
kak mun mmg da best chef ever!
Superb..
selamat maju jaya kak

+dalam kenangan bersama yaya+



_________nak ikutkan rasa sedih..mmg takkan habis...jadinya..Jom SUPERHAWA noni..be cool..be strong..be macho__________________________________
titipkan doa mengiringi langkah mereka
semoga kita semua dalam rahmat dan kasih sayang Dia

++++++gonna lose my dearie housemate..kakak...soulmate soon+++++
oh...it's so terrible to accept...
love u kakak...



eh..lupe..thanks mak ayah kakngah & yati..
hehe...dh mcm family sendiri dh rase...haha
seronok having all of u around ...one happy family at home
haha..walaupun jiran sebelah -kurang-peri-kemanusiaan-..keke..kene report rukun tetangga neh..keke
love love love..


~~lumrah dunia..ada yang meninggalkan...dan ada yang bakal ditinggalkan~~

**************************************************************************
okeh..xnk syahdu sadis dah..apa pun yang terjadi..berjalanlah tanpa henti...









------------------------------------------------------------------------------------------------

mood exam perlu segera dicari
2 papers perlu dihadap sem ini
buddiies..do pray for me..




sorry untuk segala hak yang tidak tertunai
sorry atas ketidakmampuan untuk menyumbang lebih daripada kemampuan..
sorry untuk tidak menerima sesuatu yang melebihi hak
sorry atas segala kekurangan
sorry sorry sorry

until we'll meet again in next entry
salam sayang penuh kesyahduan
-TSTM-


***mabrouk to becoming brides...fariha n kaksu..
semoga semuanya dalam himpunan kebaikan di sisi Allah..
bahagia dunia akhirat
selamat berchinta menuju syurga..


-moga Allah memberikan keteguhan untuk menempuh baki-baki langkahku yang bersisa...moga ada keyakinan untuk melangkah ke fasa baru...moga yang setia di sisi akan terus utuh melayangkan doa, semangat & kekuatan-
Thanks yaa Rabb..

Sunday, November 18, 2012

::Simfoni Rindu::

Dearie bawangungu..
Assalam 'alayk..........

Heee.....as usual...weekend blast coming again..haha.. (bukan senang nk ber-hujung minggu- dengan aman, damai dan sejahtera di teratak kesayangan)..thanks Allah for granting me this little space for my soul to breath on :) baru je dapat rehat sabtu n ahad ni..cuti slase kames terpaksa dikorbankan demi sebuah komitmen... moga untuk segala yang telah dilakukan, akan terus ada nilai yang baik di sisi Dia :) hanya Dia sebaik-baik Penilai & Auditor ....

Berhujung minggu di rumah rupanya nikmat yang teramat ...pergh...masyhuk habess kott...cuma yang kurang nikmatnya adalah di mana kita terpaksa mengharungi detik-detik berharga ini(pergh...macam moment dapat award je kan :p) lone ranger..yakni berseorangan tanpa ada housemate di rumah....ohhh...it's drove me to crazyy...ngeee~ feeling nk lebeh je kannn..keke..

Ohh..itu antara kekurangannya....tp credits-nya banyak jugakkk..antaranya...boleh me-rajin-kan diri untuk masak & sediakan makanan tanpa perlu keluar mencari ready-made...haha (tu sebenarnya alternatif untuk cure ke-malas-an keluar rumah)...ye la..duk sorang2...kunci rumah & gate rapat-rapat...sah-sah malas nk keluar dah lepas tu....jemur kain pun berchinta malasnye...sobsss....kalau 3 hari...mau 3 hari berkurung macam kene penjara...haha...tapi syok jugak kot....rase macam anak dara yang 'juruh'..hehe...xyah buang mase kat luar...maximize mase di baiti jannati...ngeee~~ ...ye la..hari2 dah buang masa kt tgh jalan..hiway bagai...tu tak masuk jumpe mr.AES lagik...haishh...tu pon satu..asal aku slow je...dia still nk capture..ade je kelip-kelip tu..x paham aeh...keke.....

::ini lauk untuk sepanjang hari sabtu..haha::

+dinner hari ahad....lunch makan kenduri je..haha++

Ada masa nak setelkan esemen...yeahhhh..... opsss....tp siap ke masalahnye? keke...ni seme kes MANN la neh...ade ke TV3 ulang tayang crite berantu tuh..haishhh...jawabnya...melayan rasa habess la smalam..keke...esemen ke mana...air mata yg dtg...haha... tp seriyess...crite tu sepuluh kali tengok pon tangkap sadis lagik...haishh..dengan mr.aamir yang hensem & mrs. manisha yg jelita tu...mau tak feeling...tp...story ni mmg bawak mesej yang sangat2 meaningful....hanya cinta yang menyatukan manusia....cinta yang memberikan rasa kepada sebuah kehidupan...dan kalau kita refleks balik dari sisi yang positif, mmg CINTA itulah yang menjadi kunci kebahagiaan yang hakiki... CINTA DIA....bila hidupnya CINTA itu..makanya...akan bertunaslah cabang-cabang cinta yang lain...menuju suatu landasan yang pasti..menuju daerah abadi...  -oh..minggu ini asyik berdiskusi pasal cinta...2 slot bual bicara yang dipenuhi baru-baru ni pon turut melantunkan bahasa-bahasa cinta- selamat bercinta menuju ALLAH...


Dan kelapangan yang ada ini betul-betul menjemput semilir angin rindu untuk mengimbau segala nostalgia yang pernah terukir...melakarkan episod hidup yang membawa 1001 satu erti..
ohh yaa...before terlupa ..HAPPY 2nd anniversary ALHIJRAH :) Segalanya bermula di sini..
ye...mmg tepat dengan tagline tersebut...sbb.. di situla bermulanya sebuah langkah :)
SOLEHAH '11...i do missing everyone of u & the most precious times that we've shared together...jatuh bangun kita...suka duka kita...dan segala-galanya yang telah mendewasakan kita... thanks Allah for this chance..thanks AH...thankss SOLEHAH... moga langkah kita akan tetap utuh dalam mengejar erti SOLEHAH di dunia dan akhirat... allahumma ameen :)

melepaskan rindu yang berbuku...oh...cepatnya masa berlalu...hampir setahun kita mengorak langkah...segalanya nyata berbeza...selamat menjadi isteri Solehah buat teman seperjuangan yang amat dicintai...Solehah Maryam..selamat berchinta menuju syurga sayang...dan semoga dirimu akan terus menjadi srikandi Islam yang kental ... :)

video



Ohh....memori yang tercipta itu tidak munguin akan pernah lupus dari lipatan sejarah sebuah kehidupan...hari hari yang telah berlalu itu sungguh indah dan tidak mampu untuk dilupakan...Terima kasih Yaa Rabb untuk nikmat kehidupan ini...Moga kami sentiasa dalam golongan mereka yang bersyukur...


Barakallahu lakuma...wa jama'a bainakuma fil khayr...
Tahniah kakak sara dan enche suami...moga sentiasa dipermudahkan Allah dalam melayari bahtera kehidupan menuju cinta Allah....Happy for u kakak :) chantek sgtttt ...subhanallah...

::ofismates::

::simple tapi awesome::

::tahniah kak sara::

::teman se-pergi-an..haha..thanks kakfaz &kaksal :) ::



Okeh...thats the end for this entry,,,,Until we'll meet again dearie..
Thanks Allah atas segala nikmat yang tidak terhingga
Mohon sedikit lagi kekuatan untuk mengharungi segala yang mendatang..
Ya Qawiyy Yaa Adhzim...
La Hawla Wala Quwwata illa Billah


Sayang kalian
Thanks Pelengkap Diri





Sunday, November 11, 2012

::Teater Kehidupan::

Assalam...
Dearie beloved bawangungu...


Moga kita semua sentiasa di dalam jagaan Yang Maha Pelindung,..
Hari-hari terakhir di tahun 1433H begitu menggamit sebuah rasa yang begitu sukar untuk ditafsirkan...
Rasa yang sungguh bercampur baur...Should i be happy,..should i be sad...? Hmm...
it is so terrible to delete the past..isn't it? 

Anyhow...the exact feeling is..I am happy for everyone around me :)

Thanks Allah for your kindness, concern & continous love..
How sweet YOU are...YOU never leave me behind...only me the worse one, who sometimes may not be the great slave towards YOU...May Allah give me the space to improvise my iman & my quality to serve ur rights..Allahumma ameen

Antara resepi utama untuk menjadi org yg sentiasa BAHAGIA adalah untuk terus redha dan mensyukuri apa yang kita ada setiap hari...
Oh,..nikmatNya tak pernah putus..cuma kita yang kadang2 tersasar jauh dr norma norma kesyukuran yang hak...leka untuk memenuhi hak hak Allah...
Allahummaghfirli Yaa Rabb...

Okeh...return to the main point ye...ahha
Teater Kehidupan?


 tanpa kita sedar...makin jauh kita menapak di atas pentas kehidupan ini, semakin banyak  -pemandangan- yang dapat kita tonton..jamah ..serta hayati...
dan tanpa kita sedar juga...hidup ini sememangnya seperti sebuah teater di mana lakon layarnya dibawakan sepenuhnya oleh kita...kitalah yang memainkan watak untuk menghidupkan -teater- kita ini...dan yang Haknya, DIAlah yang menjadi GREAT DIRECTOR kepada teater kita ini..

Berjaya atau tidak...sampaikah mesej teater tersebut atau sebaliknya....semuanya terpulang kepada kita...
dan..penilainya juga kembali kepada DIA...

Oh...kadang-kadang banyak juga yang dapat kita belajar daripada -drama-sekeliling kita...
dan itulah sebenarnya cara Allah memimpin kita untuk melepasi universiti kehidupan...melalui mereka-mereka di sekeliling kita...

Kita hidup bukan bersendirian atas muka bumi neh...sbb tu kene hidup berjemaah-saling ingat-mengingati...berpesan-pesan antara satu sama lain-bermasyarakat-muafakat-
cari titik persamaan-bukan asyik fokus pada jurang perbezaan- ahha-
ni dh serampang banyak mata neh...byk bab dirangkumkan sekali neh..haha..full pakej-
alang2 meluah..biar complete kan..haha...yang tersirat..hanya Dia yang tahu :)

 يد الله مع الجماعه

::'Tangan' /Rahmat Allah itu bersama dengan org yang sentiasa di dalam jamaah::


Makanya..selamat menakhodai bahtera kehidupan di atas tali Allah...selamat berkarya di atas pentas sendiri..dan yang pentingnya..sentiasalah berwaspada dengan -PEMANTAUAN YANG MAHA MELIHAT- ihsan itu perlu ada..baru dapat menghasilkan karya yang unggul & mantap ...

Dan..jangan sombongkan diri untuk mencedok hikmah dan 'ibrah daripada drama di sekeliling kita juga...itulah yang sangat-sangat berharga...Guideline free atas ihsanNya..untuk kita meningkat usaha untuk menjadi hebat seperti mereka...dan juga untuk kita tidak tersasar seperti mereka...

Perlu pandai mencedok dan meneguk...susu yang masam jangan dihirup..kelak..perut kita juga yang merana...lubuk emas pula jangan ditinggalkan...bimbang nanti..sesal tak sudah~~

Life is unexpected...
apa yang kita ada hari ni..mungkin tak lagi bersama kita di hari esok..
apa yang kita rancangkan hari ini mungkin tidak sehebat apa yang kia lalui di hari depan





Tapi apa pun...yakinlah dengan trek yang terhampar untuk kita pada hari ini merupakan trek yang TERBAIK untuk kita

Allah kurniakan setiap daripada kita dengan kadar yang berbeza...Everyone has their own story line... so, jgn pernah merungut jika apa yang kita ada tidak seindah nasib mereka yang lain, kerana kita tidak mampu untuk menebak keadaan dan nasib kita serta mereka di masa depan...

Jadilah orang yang paling BAHAGIA dengan sentiasa meningkatkan tahap SYUKUR ...
InshaAllah..yang sikit hari ini ..akan berlipat kali ganda di hari esok..

--peringatan yang cukup bermakna buat diri sendiri khususnya--

dan lately..terlalu impressed dengan rencana DIA

dengan apa yg dilalui teman-teman tersayang...
menguatkan lagi sebuah tekad dan keyakinan kepadaNya

Sungguh, Allah knows BEST.. HE is da best PLANNER ever..
we plan for the best, and let HIM to do the rest...

kepada semua insan yang dekat di hati ini..tahniah atas fasa baru hidup kalian..semoga bahagia hingga ke syurga dan sentiasa dalam rahmah dan mawaddah yang tak pernah putus..Allahumma ameen..

kepada mereka yang amat saya kasihi, janganlah terus diselimuti duka, kerana haari yang cerah itu bakal datang membawakan bahagia untukmu..
redhalah dengan episod hari ini, kerana DIA sedang melengkapkan siri terindah dalam hidupmu .... I'm always your ears and your shoulder dear :)

Selamat membina masjid -sempena bermulanya cuti sekolah ni kan-keke
selamat bercinta hingga ke syurga
selamat..selamat dan selamat ..
opppss...selamat ulangtahun kelahiran wahai bonda tersayang...i'll be presenting u the best gift ever..inshaAllah..keke


selamat hari lahir juga bestie ku yg chomel genit ini :) aqilah wardah
wishing u another year of great iman, sound health, wisdom, prosper & beauty :)
love u dearie

and da most lovely brother of mine
happy becoming birthday my hero
cepat2 kawen ye..boleh kawen skali :) ngee~~-berangan~




dan...selamat berjuang buat putera hensemku...semoga Allah memudahkan urusanmu wahai adindaku..gudluck syg 
::untuk bertindak adil..semua hero2 saya dipaparkan di sini:: haha


okeh,..dearie bwangungu..nk smbung buat esemen-ecece-kononnya la-bimbang gak takut terus gi smbung lyn mastrchef lepas neh..keke-eh..astro bg free channel lagik..mavelles...

haha

selamat berbahagia dengan episod drama masing2..semoga DIA menjadi sasaran dan matlamat utama kita...allahumma ameen...
selamat berkarya..
selamat semuanya...
until we'll meet again...
ehh..jgn lupe like page imr.network okeh...selamat menonton SUPERHAWA>.
:) moga semangat kehebatan dalam kesantunan srikandi ISLAM terulung dapat dapat dihayati dan disemarakkan bersama ...
wassalam 'alayk....


Saturday, November 3, 2012

::Big Girls Dont Cry::

Assalam...dearie bawang ungu

Kehangatan Aidiladha masih lagi berbahang,,,Terasa berat hati ini untuk melepaskan zulhijjah berlalu..
masihkah ada lagi penghayatan -pengorbanan- selepas ini? Moga Allah sentiasa memelihara kita semua di dalam kesederhanaan yang tak pernah pudar..Allahumma ameen...

Jemaah tetamu agung sudah mulai kembali ke tanah air..alhamdulillah...kembali ke pangkuan keluarga tercinta dalam keadaan yg sihat dan ceria..mereka sungguh bertuah kerana diizinkan Sang Pencipta Agung untuk menyempurnakan suatu rukun yang sangat-sangat dituntut, dan tidak semua berpeluang mengerjakannya..Allah maha tahu.. kita merencana, Dia melaksana...
apa-apa pun..segala apa yang kita aturkan, moga-moga berpaksikan kepada suatu hadaf, suatu tujuan-mencari penilaian yang mutlak oleh-Nya...menempah tiket untuk berdampingan dengan-Nya...

November mulai menyingkap tabirnya...bermakna, tidak lama lagi, 2012 pula bakal berlalu pergi...oh..begitu pantas masa melagukan rentaknya, membuatkan kita termanggu-manggu kebingungan,..seolah-olah tidak dapat mengejar rentak alunannya..
oh..ini sebenarnya salah sendiri...
tidak pernah menghargai masa yg datang menjengah..
mulai terhantuk-terngadah mengenangkan masa yang pergi tidak kembali
itu resmi manusia...barang yang hilang baru nak dikenang...hmmm....bilelah nk tukar mode karut neh kan..
Ya Allah....jauhilah kami dari sebarang kekufuran-kufur akan nikmatMu- terutamanya nikmat sihat dan masa lapang...

Hadis riwayat Bukhari : "Ada dua nikmat yang kebanyakan orang tertipu darinya: Kesihatan & Masa lapang"
نعمتان مغبون فيهما كثير من الناس: الصحة والفراغ

Terima kasih ya Allah atas segala kurniaMu yang tidak putus ini...semoga Kau memelihara kami dari segala kehinaan di dunia dan di akhirat.

Keindahan senyuman yang terlukis di wajah tidaklah seindah lukisan di hati ini..hanya Allah yang tahu
Ujian dan tarbiyyah yang tidak pernah putus ini, moga-moga dapat menguatkan lagi sebuah tekad..




Mohon doa dan sokongan semua...moga-moga...segalanya dapat diharungi dengan jayanya...mengatur langkah menuju syurga yang hakiki...



‎::We can't never expect others to understand us the way we understand them::

-sabarituindah-fasobrun jamil :(


-ada tugas yang perlu diusai di awal hari esok..walau tangan tidak puas mengetuk kekunci lappy, tapi sekurang-kurangya, rawan di hati sedikit sebanyak mulai berlalu pergi-

until we'll meet again
jom, SUPERHAWA! :)

Thursday, October 4, 2012

::Hectic:Chaotic::


As-salam..                                                            
Dearie bawang ungu…
It’s such a very long time not been writing here…
Time is so constrained and limited recently…
***********************************************************************************
Whatever it is, no matter how…the strength is there…
We will never know the level of our capability, until we try to do so…
We will never know how STRONG we are, until we have to be that STRONG…
Garden thanks to everyone around me, whom never fail to channel me supports, love & strength….
I do love everyone of u, the way u are…& my utmost love & appreciation after Him, surely goes to my beloved supermom… u to me are everything..!
-----My dearie mak…ucapan terima kasih tentunya tidak mampu membalas segenap jasa, kasih sayang, perhatian, keprihatinan, masa dan segala pengorbanan yang telah dikau curahkan….Hanya Allah yang dapat memberikan balasan yang setimpal dengan segala penat lelahmu..namun…doaku akan sentiasa dipanjatkan buatmu, wahai bonda tercinta,..semoga seluruh hidupmu akan diberkati dan dirahmati Yaa Rabbul Izzati…diberikan kesihatan yang baik…dan paling penting, pengakhiran yang cukup indah..inshaAllah… Selaut ampun dan maaf, andai diri ini ada melukakan hatimu wahai ibunda, membuatmu bimbang, gusar, sedih dan sebagainya…Sungguh aku cuba untuk menjadi puterimu yang terbaik,,Terima kasih untuk doamu yang tak pernah putus, semangat dan doronganmu …Semoga rahmat Allah akan sentiasa bersama kita..Allahumma amen…  -----
::bestfriend::good listener::great lecturer::supermom::

*************************************************************************************
Life seemingly like becoming tough and tougher, as time goes by…
Oh…H.I.D.U.P…memang tersangatlah mencabar..
Harapan.Impian.Doa.Usaha.Positif. = HIDUP…
Ujian dan tarbiyyah bingkisan Allah itulah sebenarnya yang dapat mewarnakan lagi kecerian sebuah kehidupan… Thankss Yaa Rabb…
*************************************************************************************
Kepada sebuah perjalanan yang baru sahaja bermula…..
semoga langkah kaki ini sentiasa dipermudahkanNya..
Semoga liku-liku dan onak duri yang menanti di hadapan sana mampu untuk direntasi dengan jayanya, dengan izin dan pertolongan dari Yang Maha Esa..
Semoga hati ini akan mampu untuk terus utuh walau ombak badai yang datang menghentam…
Ya muqallibal qulub, thabbit qalbi ‘ala dinika, wa’ala ta’atika, wa ‘ala ‘ibadatika Yaa Allah..
Allahumma amen….
Dan semoga kudrat kecil ini akan mampu untuk bertahan meladeni semua mehnah dan ujian yang bakal bertandang…
Moga Allah meminjamkan secebis kekuatanNya buat diri kerdil ini  ...



************************************************************************************
Fragmen-fragmen jiwa mula berlagu rindu…
Oh….buah-buah  hatiku terlalu jauh dari pandangan mata…
Membawa aku untuk terus-terusan merindui kalian
Sungguh, kekuatanku seakan turut dibawa bersama…
Hanya doa yang mampu mengikat kasih kita….
Semoga Allah akan sentiasa memelihara kalian, dalam iman, dan Islam yang teguh, bersama rahmatNya yang tak pernah putus.. Until we will meet again sayang… L
**Anak-anakku yang hensem dan chomel….restuilah langkah  chonni ini ye…tak akan ada apa yang dapat merubah kasihku pada kalian…kalian tetap yg teratas di hati ini…** -special dedicated to Kakak, Abang Danish, Adik ayep & lovely iecha  -hehe…


::tengok muka chomel iecha::

::anak daraku::

::miss u kakak ::

::dan rindu mulai bertebaran::

::anak2 teruna kaki jeles..haha::

:)

:)

iecha penat menunggu flight delay :)

Ya Allah..rindunyeeeeee
::fragmen jiwaku::

:


**************************************************************************
Rutin harian yang begitu hectic..
Kondisi-kondisi yang cukup berbeza…
Semangat yang baru..
Moga kecekalan bertambah..
Moga kekuatan berganda…
Moga redha Allah sentiasa mengiringi…
Wallahu musta’an
Hasbunallahu wa ni’mat wakil…




:thankss officemates...yg memberikan warna kepada sebuah rasa::
love u all :)

****************************************************************************
Doakan fasa ini dapat aku tempuhi dengan jayanya, dengan izin Yang Maha Esa…
Terima kasih kalian…kasihku lillahi ta’ala…

*****************************************************************************
Selamat bergraduasi wahai sahabat2 terchinta..
Perjuangan kita yang sebenar baru sahaja bermula..
moga Allah mengurniakanpelayaran yang mudah dan hebat buat kalian…
Rinduku bakal mewangi buat kalian...
Keep in touch, be well, take care!
**tak dilupa juga, tahniah buat ProM yang mengungguli PRK UIA..moga taklif Allah dapat dilaksanakan sebaiknya..


;:nak konvo lagi skali...huwaaa...taun lepas tak sempat feel...gambo pon tadop..sobsobsob T_________T::

 __in memory___

****************************************************************************
Sebuah rencana bakal diatur…moga Allah memberikan kemudahan..
Eidul Adha Mubarak-in advance…
Haha
Kullun aam ..wa entum bikhoir…


*****************************************************************************
Serius series will be ended soon..haha..entry ni agak serius rasenye berbanding yang lain…
Tak tau kenapa, hanya mengikut rentak hati yang bernada –caca marba- sekarang..keke

Akhir kalam…jumpa lagi bawang ungu ku.. bihifdzillah..
Salam sayang penuh takzim…
::Happy becoming birthday pakchik…moga Allah merencanakan segala yang terbaik buatmu::




                                                                                          

::noni@yzamia::

::noni@yzamia::

::HEARTHROBS::

::FAMILY IS MY GREATEST KINGDOM & ALWAYS BE MY FIRST::
::ALLAH BLESS ME WITH SO MANY SINCERE- GREAT-WONDERFUL-AWESOME-FRIENDS & BUDDIES:: HAMDAN LILLAH :D