Sunday, November 18, 2012

::Simfoni Rindu::

Dearie bawangungu..
Assalam 'alayk..........

Heee.....as usual...weekend blast coming again..haha.. (bukan senang nk ber-hujung minggu- dengan aman, damai dan sejahtera di teratak kesayangan)..thanks Allah for granting me this little space for my soul to breath on :) baru je dapat rehat sabtu n ahad ni..cuti slase kames terpaksa dikorbankan demi sebuah komitmen... moga untuk segala yang telah dilakukan, akan terus ada nilai yang baik di sisi Dia :) hanya Dia sebaik-baik Penilai & Auditor ....

Berhujung minggu di rumah rupanya nikmat yang teramat ...pergh...masyhuk habess kott...cuma yang kurang nikmatnya adalah di mana kita terpaksa mengharungi detik-detik berharga ini(pergh...macam moment dapat award je kan :p) lone ranger..yakni berseorangan tanpa ada housemate di rumah....ohhh...it's drove me to crazyy...ngeee~ feeling nk lebeh je kannn..keke..

Ohh..itu antara kekurangannya....tp credits-nya banyak jugakkk..antaranya...boleh me-rajin-kan diri untuk masak & sediakan makanan tanpa perlu keluar mencari ready-made...haha (tu sebenarnya alternatif untuk cure ke-malas-an keluar rumah)...ye la..duk sorang2...kunci rumah & gate rapat-rapat...sah-sah malas nk keluar dah lepas tu....jemur kain pun berchinta malasnye...sobsss....kalau 3 hari...mau 3 hari berkurung macam kene penjara...haha...tapi syok jugak kot....rase macam anak dara yang 'juruh'..hehe...xyah buang mase kat luar...maximize mase di baiti jannati...ngeee~~ ...ye la..hari2 dah buang masa kt tgh jalan..hiway bagai...tu tak masuk jumpe mr.AES lagik...haishh...tu pon satu..asal aku slow je...dia still nk capture..ade je kelip-kelip tu..x paham aeh...keke.....

::ini lauk untuk sepanjang hari sabtu..haha::

+dinner hari ahad....lunch makan kenduri je..haha++

Ada masa nak setelkan esemen...yeahhhh..... opsss....tp siap ke masalahnye? keke...ni seme kes MANN la neh...ade ke TV3 ulang tayang crite berantu tuh..haishhh...jawabnya...melayan rasa habess la smalam..keke...esemen ke mana...air mata yg dtg...haha... tp seriyess...crite tu sepuluh kali tengok pon tangkap sadis lagik...haishh..dengan mr.aamir yang hensem & mrs. manisha yg jelita tu...mau tak feeling...tp...story ni mmg bawak mesej yang sangat2 meaningful....hanya cinta yang menyatukan manusia....cinta yang memberikan rasa kepada sebuah kehidupan...dan kalau kita refleks balik dari sisi yang positif, mmg CINTA itulah yang menjadi kunci kebahagiaan yang hakiki... CINTA DIA....bila hidupnya CINTA itu..makanya...akan bertunaslah cabang-cabang cinta yang lain...menuju suatu landasan yang pasti..menuju daerah abadi...  -oh..minggu ini asyik berdiskusi pasal cinta...2 slot bual bicara yang dipenuhi baru-baru ni pon turut melantunkan bahasa-bahasa cinta- selamat bercinta menuju ALLAH...


Dan kelapangan yang ada ini betul-betul menjemput semilir angin rindu untuk mengimbau segala nostalgia yang pernah terukir...melakarkan episod hidup yang membawa 1001 satu erti..
ohh yaa...before terlupa ..HAPPY 2nd anniversary ALHIJRAH :) Segalanya bermula di sini..
ye...mmg tepat dengan tagline tersebut...sbb.. di situla bermulanya sebuah langkah :)
SOLEHAH '11...i do missing everyone of u & the most precious times that we've shared together...jatuh bangun kita...suka duka kita...dan segala-galanya yang telah mendewasakan kita... thanks Allah for this chance..thanks AH...thankss SOLEHAH... moga langkah kita akan tetap utuh dalam mengejar erti SOLEHAH di dunia dan akhirat... allahumma ameen :)

melepaskan rindu yang berbuku...oh...cepatnya masa berlalu...hampir setahun kita mengorak langkah...segalanya nyata berbeza...selamat menjadi isteri Solehah buat teman seperjuangan yang amat dicintai...Solehah Maryam..selamat berchinta menuju syurga sayang...dan semoga dirimu akan terus menjadi srikandi Islam yang kental ... :)

video



Ohh....memori yang tercipta itu tidak munguin akan pernah lupus dari lipatan sejarah sebuah kehidupan...hari hari yang telah berlalu itu sungguh indah dan tidak mampu untuk dilupakan...Terima kasih Yaa Rabb untuk nikmat kehidupan ini...Moga kami sentiasa dalam golongan mereka yang bersyukur...


Barakallahu lakuma...wa jama'a bainakuma fil khayr...
Tahniah kakak sara dan enche suami...moga sentiasa dipermudahkan Allah dalam melayari bahtera kehidupan menuju cinta Allah....Happy for u kakak :) chantek sgtttt ...subhanallah...

::ofismates::

::simple tapi awesome::

::tahniah kak sara::

::teman se-pergi-an..haha..thanks kakfaz &kaksal :) ::



Okeh...thats the end for this entry,,,,Until we'll meet again dearie..
Thanks Allah atas segala nikmat yang tidak terhingga
Mohon sedikit lagi kekuatan untuk mengharungi segala yang mendatang..
Ya Qawiyy Yaa Adhzim...
La Hawla Wala Quwwata illa Billah


Sayang kalian
Thanks Pelengkap Diri





No comments:

::noni@yzamia::

::noni@yzamia::

::HEARTHROBS::

::FAMILY IS MY GREATEST KINGDOM & ALWAYS BE MY FIRST::
::ALLAH BLESS ME WITH SO MANY SINCERE- GREAT-WONDERFUL-AWESOME-FRIENDS & BUDDIES:: HAMDAN LILLAH :D